Vårtor/ hudflikar/ hudförändringar?

Nytt hos BodyCare: CryoPen. Bytt till en bättre och effektivare utrustning.

Cryo Pen-fryser bort och är ett smidigt , effektivt hjälpmedel för behandling av:

Vårtor

Hudflikar

Kondylom

Mollusker

Portvinsmärke

Seborrisk keratos (ålders, mjällvårtor)

Lentigo (åldersfläckar) mm                                    

Kylan har en smärtlindrande  och antiinflamatorisk egenskap. CryoPen erbjuder fördelar med hög kyleffekt genom användning av miljövänlig N2O (lustgas) med optimal temperatur -89 grader. Oftast räcker det med en behandling och det behövs ingen bedövning/ ingen blödning/ ingen ärrbildning.

Kryoterapi med minimalt obehag och få biverkningar
Med sin mycket precisa applikatorspets fryser kryoterapipennan endast bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden. Detta innebär att din behandling kommer att omfatta minimalt obehag och få biverkningar. Det innebär också att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen även kan behandlas säkert.

Pris: 1-2 st 500 kr - 1000kr /st ( vårta/fläck beroende på storlek.)

3 st 1400 kr

4 st 1700 kr

5 st 1900kr

6 st 2100kr plus 200 kr extra för varje behandling.

Pris fås vid konsultation

En skorpa kommer att bildas 2-3 dagar efter behandling. 10-14 dgr senare faller den av. Huden blir normal inom 3-4 veckor. 

       

Mer om Åldersfläckar/ Vårtor

Åldersfläckar (Lentigo) är bruna fläckar som uppstår på hud som ständigt exponeras av ljus. Lentigo utveclas från 30 års-åldern och uppåt. Fläckarna uppträder på handens baksida, underarmens översida och i ansiktet. 

Åldersvårtor eller mjällvårtor som de också kallas är svenska för det medicinska namnet seborroiska keratoser (SK) – en vanligt förekommande och helt ofarlig hudförändring som normalt sett dyker upp i medelåldern.

Mjällvårtor uppträder ofta i stora antal och kan växa överallt på kroppen men i första hand på överkroppen eller i ansiktet. De varierar i färg från ljusbrunt till nästan kolsvart, är smärtfria men kan i vissa fall orsaka irritation eller klåda – särskilt om de sitter på ställen där de skaver mot kläder eller smycken.

Det är inte ovanligt att åldersvårtor skapar oro om hudcancer och då kan det kännas bra att låta en läkare titta på dem. De är dock med sin skrovliga lite sårskorpeliknande yta både lätta att diagnostisera och helt ofarliga eftersom de inte kan övergå i cancer.

Dessa bilder är före/efter 1 behandling, 1 vecka mellan. BodyCare rekomenderar kunden en behandling till för bästa resultat.