Deprecated: Optional parameter $by declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in /www/webvol38/d2/nzy962qthofbzw9/bodycare.nu/public_html/includes/classes/Page.php on line 26
Fettreducering - BodyCare

Fettreducering

BodyCare kan stolt presentera  två olika behandlingar i en för att få den mest effektiva fett/cellulit behandlingen som finns i Sverige.

Jag arbetar med ett ultraljud för att öppna upp och förstöra fettcellerna permanent. Denna utrustning är medicinsk och jag har erfarenhet av flera tusen behandlingar med denna.

Bilder nedan: Kund tillbaka för fler behandlingar på sin mage. Hon har idag gjort sin 5:e och ska nu följa upp med motion/vatten/kost enl. mina rekommendationer efter behandlingen för bästa resultat. Efter 4 behandlingar (se bilder nedan) har hon minskat 6 kilo och 13 cm på magen. Hon är jättenöjd och nu ska vi bara göra enstaka beh. med att strama åt huden då hon har lite bristningar efter graviditet. Hon har ingen övervikt på kroppen för övrigt utan endast samlat lite kring magen.

 

Visar lite bilder på cellulit behandling av rumpa.

 

 

Jag har många års erfarenhet ( sedan år 2010) av fettreduceringsbehandlingar med ultraljud  och är diplomerad i dessa behandlingar.

Använder även ett tillägg av en ny effektiv och förfinad utrustning -Refit.

 

Ultraljud för att öppna upp fettceller och denna behandling är permanent och Refit behandlingen med Radiofrekvens/ Vakum/ LED ljus.

Där man hjälper kroppen att reducera fettcellerna, förbättrar hudens fasthet och elasticitet.

 

Mycket effektiv på överflödig slapp hud som efter viktminskning eller graviditet.

 

Vid större behandlingsområden kombineras dessa olika teknologier. Vid haka/hals används endast Refit behandlingen.

 

Slapp hud, rynkor och celluliter är några av de mest vanliga problemen som människor vill förbättra. Med Refit kroppskulptering kan vi effektivt minska det på nästan hela kroppen. Refit är en innovativ behandlingsform som kombinerar RF (radiofrekvens), Vakuum och LED-ljus.

Refit- En mycket skön och avslappnande behandling.

Jag vill alltid träffa mina kunder för en bedömning.Önskar ni ta bort fettceller permanent eller strama upp hud , kanske båda delar?Jag gör en bedömning och ger råd. Inga konsultationer via telefon. Bor man långt bort kan jag göra en konsultation i samband med behandling annars önskar jag att ni kommer in på dropin tiden (kl. 13-14.00 vardagar)

 Kostnad? kika under fliken priser

 

 

 Ta bort oönskade FETT depåer på kroppen. Minska midjemåttet?

Har du svårt att bli av med fett trots träning och kostråd? Eller bara inte orkat ta tag i det men känner att nu är det dax. Nu kan man "punktbehandla" delar på kroppen med ultraljud. Man tar bort fett från områden som mage, rygg (kärlekshandtagen), rumpa, lår, armar, knä etc. Celluliter behandlas oftast på lår och rumpa.

Alla kan minska i centimeter, fett på valda områden. (Snittet av minskning av fett på en mage är 3-6 cm/vecka). Jag har nu många års erfararenhet av denna behandling. Då jag prövat olika utrustningar hos olika leverantörer -är jag idag mycket nöjd med den jag valt. Det finns mycket "skräp på marknaden" En säker och trygg medicinsk utrustning för mina kunder är ett krav.

Nu kan man hjälpa kroppen att genom behandlingen välja VAR den skall hämta sin energi (fett). Du har kanske samlat på dig fett , celluliter på något eller några ställen och önskar ta bort eller få en reducering av detta. Ofta är det genetiskt var vi samlar fett och celluliter och du har kanske ingen önskan att gå ner i vikt på kroppen i övrigt. Då är det en behandling för dig.

Har du övervikt på större delar av din kropp så kan det vara till stor hjälp att få jobba med ett område i taget. Kanske problem med att hålla vikten efter graviditeter? Tillsammans har vi koll på fettprocent/ vatten/ muskler allt för att din kropp skall må bra. Kostråd &Träningstips -hur du skall träna/äta för att förbränna mer, bygga muskler och allt som får din kropp/ själ i balans.

Att få en kick i rätt riktning och hjälp på traven

behöver de flesta av oss. Behöver du även komma igång med din träning så följ gärna med på något av mina gruppträningspass på STC. Det finns "prova på " för dig. Allt för att du skall trivas. Kanske nöjer du dig med promenader? Det viktiga är att du hittar något som passar för jusst dig.

Cavity Cell System är en medicinsk utrustning med höga krav som gör det möjligt att forma kroppen utan kirurgiska ingrepp. Metoden är även mycket effektiv för behandling av celluliter och fett. Behandlingen utförs med hjälp av ultraljudsteknik, vilket möjliggör säker och effektiv reducering av fettansamlingar och celluliter. Godkänd i Sverige och i EU. (Socialstyrelsen i Sverige har bett denna leverantör H.O.Ds om hjälp att sätta regler för kavitationsbehandlingar i Sverige)

Cavity Cell System är utrustat med två handstycken:
•Det första handstycket används för traditionella behandlingar, vilket möjliggör behandling av omfattande kroppsområden och är idealiskt för betydande fettlager.
•Det andra handstycket, vars vibrerande yta är konkav, möjliggör behandlingar som normalt inte kan kommas

åt med traditionella tekniker och som kan uppnå utmärkta resultat.

Innan första behandlingen görs alltid en konsultation (kostnadsfri). Där ingår även träningsrekomendationer och kostråd. Kunden mäts och vägs nogrant för att ha koll på vatten-fett-muskelmassa och vikt m.m. Denna kontroll görs alltid före varje behandling.

Hur fungerar behandlingen?

Behandlingen är behaglig, absolut smärtfri och helt utan risker för din kropp.

En vanlig behandling varar mellan 30-60 minuter beroende på kroppsdel, individuella behov, minskning av fett och önskad effekt.

En gel appliceras på den kroppsdel som ska behandlas. Därefter masserar terapeuten skonsamt området med en sond.

Egenskaper

Cavity Cell System är en anordning som gör det möjligt att forma figuren utan kirurgiska ingrepp.

En ultraljudsteknik som möjliggör säker och effektiv reducering av fettansamlingar och celluliter.

Den revolutionerande tekniken gör det möjligt att :

 • Eliminera fettet genom kroppens normala metabolism
 • Återaktivera den perifera cirkulationen
 • Revaskularisera det behandlade området
 • Förbättra vävnadernas spänning och elasticitet och allt detta utan bedövning, med en icke-invasiv och smärtfri teknik.

Får endast användas av personal med korrekt utbildning i behandlingsteknikerna.

Visste du att…?

De flesta vet att vanlig viktminskning innebär att kroppen tömmer de befintliga fettcellerna på dess innehåll. Dvs glukoser och fettsyror. Inte alla vet att fettceller har minne och alltid kommer att strävar efter att återta sin tidigare storlek. Det innebär att har man en gång varit överviktig har man lättare för att bli det igen. Detta gäller inte efter fettreduceringen då fettcellen inte kan fyllas på nytt.

Vid en behandling öppnar man upp fettcellerna vilket innebär därför att en viktökning på behandlat område blir mkt svårare. Som terapeut kan jag skulptera fram överenskommet resultat och lämna kvar önskad mängd fett. Vill du veta mer, boka tid för kostnadsfri konsultation.

Kavitation

För att förklara kavitation behöver man förstå fettcellen. Enkelt beskrivet har alla celler ett hölje som kallas membran. Fettcellen är fylld med vätska som till största delen består av fettsyror och glukos. Kavitation uppstår när t.ex. en vätska inte hinner fylla upp ett hålrum i samma takt som hålrummet skapas. Under behandlingen kommer fettcellen att vibrera i takt med ultraljudet, i en hastighet som är är för hög för att cellen ska hinna med. Därigenom uppstår kavitation; det bildas en vakuumbubbla i fettcellen. Bubblan gnids mot vätskan i fettcellen och det uppstår friktionsvärme.

Det tar ca 100 sekunder att få vakuumbubblan att bli så varm att den öppnar fettcellens ytterhölje. Men andra ord är kavitation det fenomen som förstör fettcellen helt.

Resultat

Behandlingar med ultraljud plus kostråd och fysisk träning ger det optimala resultatet. Behandlingsresultaten berörs av faktorer som hur fettet sitter bundet i bindväv, det vill säga vilken typ av fett patienten har. Allmänt svarar kvinnor snabbare än män på behandlingen. Normalt minskar man i snitt mellan 4-6cm i omkrets kring ex mage per behandling och det slutgiltiga resultatet av ett behandlingstillfälle uppnås efter tre till sju dagar. Resultatet beror självklart på hur mycket fett som finns i respektive område.

Vem, hur och när?

I princip alla kan behandlas med denna behandling, men har man någon form av sjukdom ska man naturligtvis meddela detta. I vissa fall kan jag behöva rådslå med patientens läkare, alternativt begära att behandlingen föregås av medicinsk undersökning. Är man fullt frisk och inte helt otränad kan man behandla med tre till fyra dagars mellanrum. Oftast rekomenderar jag 1 veckas mellanrum.

Behandling

Behandlingen kan ske på alla ställen där det finns underhudsfett. Alla fettyper utom visceralt fett (Fett som ligger under musklerna) kan behandlas. Behandlingstiden kan vara allt från trettio till sextio minuter. Det behandlade området blir något varmt. När ultraljudet träffar fettceller uppstår det undertoner. Dessa fortplantas via vätskan i kroppen och uppfattas som en ton av örat. Undertonerna är en mekanisk och helt ofarlig påverkan av ljudorganen som upphör så fort sonden tappar kontakt med fett.

Före och efter behandling

Att följa råd för ökad förbränning och att motionera efter behandlingen. Läs nedan om "hur fungerar fettförbränning"
För att hjälpa kroppen är det viktigt att dricka mycket vatten både före och efter behandlingen. Anledningen är att fettcellerna även innehåller slaggprodukter som kroppen behöver göra sig av med. För att uppnå riktigt bra resultat bör man hålla ner intaget av kolhydrater ett dygn innan behandlingen. Den frigjorda vätskan är kroppens egen sparade energi, vätskan befinner sig precis på det ställe där den behövs för att musklerna ska kunna prestera max. Motionera samma dag som du gjort din behandling.

Se gällande prislista för mer information!

Hur fungerar fettförbränning?

Fettförbränning är i teorin väldigt enkelt, det handlar om energi in och energi ut. Kroppen förbränner normalt en blandning av kolhydrater, som glukos eller fett som båda är kroppens bränsle. Hur mycket vi förbränner av vardera bränsle avgörs mycket av vad för typ av aktivitet det är vi underhåller oss med eller vad vi har ätit nyligen. När du använder mer energi genom aktivitet än vad du stoppar i dig med maten så kommer kroppen börja förbränna lagrade kolhydrater (glykogen) och fetter men även aminosyror (protein). Denna process fortgår hela dagen 24 timmar om dygnet oavsett om du sitter still eller rör på dig.

Beroende på hur du försöker gå ner i vikt så kommer kroppen också använda olika källor för sin energi. Vid hög intensitet så använder kroppen hellre kolhydrater istället för fett medan medelintensiv och lågintensiv träning använder kroppen mer fett. Kroppen använder nästan alltid en blandning av kolhydrater och fetter. När du väljer motionsform för att gå ner i vikt så kan du tänka på vilka motionsformer som förbränner mer än andra. Nettoutaget av fett blir större vid högintensiv träning då du åstadkommer större energiåtgång under kortare tid jämfört med lågintensiv träning.

Så kort och gott kommer du att förbränna mer energi på kortare tid med högintensiv träning medan den procentuella fettförbränningen alltid är större vid lågintensiv träning.

Tips för fettförbränning

 • Morgonpromenader innan frukost
 • Eftersom du inte har ätit något på många timmar är dina insulinnivåer låga och kroppen tar sitt bränsle från fettcellerna snarare än från frukosten du nyss åt.
 • Beroende på vilken studie man tittar på bränner du 30-50% mer fett under en morgonpromenad före frukost jämfört med en efter frukost.
 • Träna inte för intensivt på fastande mage. En rask promenad i ca 45 min och frukost när du kommer hem är ett bra råd.
 • Ät frukost
 • De som inte äter frukost har förhöjda nivåer av till exempel kortisol, vilket är ett katabolt hormon som sakta bryter ner dina muskler samtidigt som det trycker in så mycket fett det kan i ditt bukfett.
 • En trevlig effekt av att äta frukost är att du äter lite mer kontrollerat och balanserat under resten av dagen.

Vatten

Hur enkelt det än kan verka är det dagliga intaget av cirka två liter vatten en av de viktigaste genvägarna. En halvliter vatten kostar cirka 20 kcal att förbruka, och ökar du ditt vätskeintag med en halvliter per dag under ett år motsvarar det en ökad energiförbrukning på 7 300 kca (samma kalorimängd som i ett kilo kroppsfett). Är du lite uttorkad minskar kroppen sin frisättning av fett från fettcellerna och du bränner mindre fett.

En intressant effekt av att vara välhydrerad är att du har lättare att bygga muskler. En uttorkad muskelcell mår inte bra och skrumpnar ihop lite, vilket leder till muskelnedbrytning.

Att dricka kopiösa mängder vatten bör du dock undvika, då det rubbar elektrolytbalansen och kan ge både diarréer och inkontinens.