Deprecated: Optional parameter $by declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in /www/webvol38/d2/nzy962qthofbzw9/bodycare.nu/public_html/includes/classes/Page.php on line 26
Hårtborttagning IPL - BodyCare

Hårtborttagning IPL

Har certificat/diplom  och erfarenhet av att arbeta med denna behandling sedan år 2010

Hårborttagning permanent. Ta bort dina hår och slipp vaxa eller raka.

 

BodyCare behandlar hela kroppen -Män och kvinnor. Är du under 18 år får en förälder eller målsman följa med vid konsultationen. Jag har många års erfarenhet utav att arbeta med denna behandling (sedan år 2010).

Du kan välja att ta bort oönskade hår på ett område tex. brazilinskt, hela ben, bikinilinjen, öron, haka, överläpp mm eller så väljer du flera områden samtidigt och får då rabatter. Se gällande prislista.

Efter avslutad behandlingsperiod får du en slät hud utan hårsäckar. Du slipper stubb efter rakning och andra besvär som inflammationer eller innåtväxande hår. Oftast görs en serie behandlingar som man har gott av i många år framöver. Man behöver inte ta bort allt hår om man inte önskar. Många vill ta bort obehag som små inflammationer i hårsäckarna och även raka mer sällan. Jag förklarar mer ingående om hur det fungerar och efter jusst dina önskemål då vi träffas innan behandling.

IPL är idag, tack vare sitt breda behandlingsspektrum, väletablerad som den mest överlägsna metoden för hudföryngrIing, hårborttagning, behandling för ytliga kärl, röda kinder, pigmenterings-fläckar/pigmenteringsförändringar i ansiktet, på händerna och dekolletaget, rosacea osv.Forskningen har visat att behandlingen är både skonsam, effektiv och ger mycket goda resultat.

IPL- Intensivt pulserat ljus är en vidarutvekling av lasertekniken. Varje ljusblixt är uppdelad i korta små delpulser vilket gör att man kan få en mycket mer effektiv behandling än med bara en ljuspuls så som man har t ex i en laser.

Ny utrustning från Elmac (H.O.Ds) som har medicinsk utrustning (som betyder att dessa har högre krav än annan utrustning). Bodycare kan mycket stolt introducera denna maskinen i Trollhättan. Behandlingen är i det närmaste helt smärtfri.

Nu går det även att behandla personer med en ljusbrun hudton.

Metoden fungerar endast på hår som har pigment i sig, dvs ej ljusblonda, vita, grå eller röda hårstrån. Snabbast och säkrast resultat uppnås med mörka hårstrån på ljus hud. Om du äter mediciner som gör dig ljuskänslig ska du för säkerhets skull undvika behandlingen tills medicineringen är över.

 

Vilket resultat kan du vänta dig?

Resultaten varierar för varje enskild individ. Vi är ju alla unika. Faktorer som har effekt på huden och dess åldrande är t ex hudtyp, ålder, levnadssätt, stressnivå, alkohol och solning, vikt, ämnes-omsättning, hormoner, etniskt ursprung, medicinering och andra faktorer.

Även hormonella förändringar i kroppen påverkar resultat starkt, dvs en hormonell obalans eller rubbning kan leda till att nytt hår börjar växa på redan behandlade områden.

Hur ofta måste jag gå på behandling och hur ofta behöver jag behandlas?

Hur ofta beror helt och hållet på vilket område på kroppen som ska behandlas. För hår är det hårväxtcykeln som styr hur många veckor som ska gå mellan behandlingarna. För exempelvis ansiktet bör behandlingen ligga med ca 6 veckors mellanrum, bikinilinje, armhålor, runt bröst, mage ca 5-6 veckors mellanrum och rygg med ca 6-8 veckors mellanrum. Hur många behandlingar som behövs totalt är väldigt svårt att ge exakt besked om eftersom vi människor har olika förutsättningar. För att komma igenom en hårväxtcykel krävs ca 5-8 behandlingar.

Hur ser man ut mellan behandlingarna?

En mycket stor fördel med denna behandlingsmetod är att ingen konvalescens är nödvändig, du ser helt normal och fin ut, behandlingen kan göras t.ex. på lunchen, du behöver inte vara ledig i flera dagar efteråt.

Mellan 1 - 2 veckor efter hårborttagnings-behandlingen lossnar det lilla anlaget av strå som finns kvar från huden och du är hårfri många veckor tills nästa population av strån kommer fram . När det är dags för nästa behandling har vi behandlat bort ca 20% av den totala hårväxten .

När vi inte kan behandla

Om du har en tatuering på det stället du vill göra en hårborttagning måste vi tacka nej till behandling beroende på att du kan få en brännskada i huden på grund av det då mörka pigmentet i huden absorberar laserljusets energi . Dessutom bleknar tatueringen av ljuset.

Eftersom det är pigmentet i hårstrået som absorberar laserstrålens energi lämpar sig behandlingen allra bäst för svarta eller bruna hår. Grå och vita hårstrån är alltså inte lämpliga för behandling.

Vissa läkemedel lämpar sig heller inte vid behandling med IPL, därför är en hälsodeklaration viktig innan behandling genomförs.

Ingen solning ute, i solarium eller användande av brun-utan-sol preparat 4 veckor innan behandling 2 veckor efter.

Det är också viktigt att du inte vaxar eller använder pincett 4-6 veckor innan IPL hår behandlingen.
Rakning går bra under hela behandlingen.

Du bör komma rakad med 1 till 2 dagars hårstubb inför varje behandling .

Ej gravid

Hårborttagning

När man behandlar hårstrån måste vi alltid beakta hårväxtcykeln, dvs kroppens sätt att auto-matiskt nybilda hår. Den delas in i tre växtfaser:

  1. Aktiv växtfas (kallad anagen-fasen). Denna varar upp till flera år, vilket medför att 85% av håret på kroppen befinner sig i denna fas. Under anagen-fasen har håret ett överflöd av melanin (färgämne).
  2. Regressiv fas (kallad catagen-fasen), varar ca två veckor. Under denna fas slutar håret att växa men sitter ännu kvar. Ungefär 3 - 4% av håret på kroppen befinner sig i denna fas.
  3. Vilofas (kallad telogen-fas), varar 5 - 6 veckor. I slutet av denna fas lossnar hårstrået och ett nytt börjar bildas. Ungefär 10 - 13% av håret på kroppen befinner sig i denna fas.

Ca 2 veckor efter behandlingen så släpper hårresarmuskeln resterna av det som finns kvar. En peeling av huden hjälper till att ta bort rester av prickar på huden och som en trevlig bieffekt av behandlingen läker hårsäcksinflammationer och inåtväxande strån bort och huden blir mjuk och len.

Pris?

Priset beror på vad det är Ni vill ta bort och på hur stort område Ni vill behandla.Gå in under fliken priser. Ring till kliniken för mer exakta uppgifter.

Kund hos BodyCare som gjort 1 behandling före/efter bilder.  6 veckor senare är det dags för behandling 2.

Före

Efter första behandlingen:

Nu är 4 behandlingar gjorda och få hår finns kvar.

 

 

Hårborttagning

Så fungerar Permanent hårborttagning med iPL

Räkna med 4-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att iplen bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av ipl-pulserna. Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till någon timme beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

De flesta patienter upplever IPL-pulserna som smärtfria,det inbyggda kylsystemet lindrar behandlingen. Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna "aktiveras" av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare får bort dessa "nyaktiverade" hårsäckar vid nästa behandling!

Hårborttagning

Har du ledsnat på oönskad hårväxt? Är det jobbigt att raka sig varje morgon? Börjar de första fina rynkorna komma? Har du solat för mycket och fått pigmentfläckar?

Då kan IPL vara något för dig.

Intensivt Pulsat Ljus, ger ett energirikt ljus över hela synliga våglängds-området samt en del infrarött ljus. Man vill bara utnyttja en viss våglängd av ljuset och låter ljuset passerar ett filter innan det når huden. Det finns olika filter beroende på vad som skall förstöras/behandlas.

Elmacs IPL har en speciellt konstruerad xenonlampa med fokuseringsoptik och filter med bestämda våglängder som används beroende på användningsområde.

Användningsområden

Permanent hårborttagning
Pigmentfäckar orsakade av solbad
Fräknar
Minska rynkor (hudföryngring) I denna beh. tas eventuella solfläckar och kärlbristningar bort samtidigt.
Ta bort små kapillärer (blodkärl)
Acne behandling