Deprecated: Optional parameter $by declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in /www/webvol38/d2/nzy962qthofbzw9/bodycare.nu/public_html/includes/classes/Page.php on line 26
Microneedling - BodyCare

Microneedling

Missa inte bilder före/efter som jag har lagt in längst ned på sidan.

 Jag har arbetat med microneedling sedan 2014 och  har även gått tre utbildningar inom denna behandling.

Miljöverket gör kontroller för att säkerställa en säker, trygg, steril behandling för mina kunder. Idag 2021-12-07 har jag utfört ca 2000 behandlingar på BodyCare.

Behandling av ansikte hals tar drygt en timma och här ingår-Rengöring, -Enzympeeling, -Koncentrerat serum beroende på hud/problem, -Lugnande mask , -Ultraljudsbehandling Medicinsk foundation för att lugna huden, solskydd mm 

Var noga med att boka hos Marina som är hudterapeut som vet hur huden fungerar och där du får ditt bästa resultat.  

En suveränt bra behandling som ger resultat redan efter första gången. Man tar bort /reducerar allt som är oönskat under en och samma behandling. Denna behandling passar alla -ung som gammal. Se bilder längre ned på sidan. Jag har gått tre utbildningar och är diplomerad i denna behandling.

Microneedling rekommenderas för behandling av:Pen

  • Åldrad och spänstfattig hud
  • Fina linjer och rynkor
  • Röklinjer runt munnen samt linjer runt ögonen
  • Lyster och föryngring
  • Stora porer
  • Ärr ( acne, kirurgi, brännskador)
  • Bristningar

Den senaste och effektivaste pennan finns nu hos BodyCare.

  

Vi har uppgraderat till nya Selection by Mimass 250BPS, en Microneedlingpenna som kommer erbjuda 3 000 mikrokanaler / sekund mot tidigare 2040 mikrokanaler / sekund.  ( Hastigheten på pennan är avgörande för behandlingsresultatet. Pennan är steglös mellan 0,25 mm / 2,5 mm. Något som gör pennan lämplig även för behandling av ärr och bristningar.

Microneedling är i dag sin helhet en av de bästa anti age behandlingarna som finns tillgängligt. Det ger omedelbara resultat, Med Microninjectro Lithium+ så arbetar vi så snabbt att kroppens egna smärtreceptorer inte hinner registrera smärta, så det blir så liten smärtsam upplevelse som möjligt. Samtidigt som vi med hjälp av sterila ingredienser arbetar för att fylla huden med vår exklusiva lågmolekylära hyaluronsyra i kombination med mängder av anti oxidanter.

Jag vill understryka att vår rutin arbetar utifrån den vetenskapliga kunskapen omkring ERP behandlingar (Electroridopuncture) D.v.s vi arbetar i mid dermis vilket ger den maximala effekten i att stimulera nyproduktion av Kollagen. En väl utförd Microneedling behandling återställer redan efter 1 behandling så mycket som upp till 4 000% mer kollagen i de behandlade områdena.

Fraktionerad Microneedling behandling med Microninjectro Lithium+. Microneedling introducerades i Europa redan 1994 av Dr Philippe Simonin i samband med att han presenterade en banbrytande studie som genomförts på 600 patienter. Studien visade på revolutionerande resultat i behandlingar i hud-föryngring samt även ärr-vävnad.

Kliniskt bevisad teknik Denna innovativa teknik, är kliniskt bevisad att dramatiskt minska de flesta brister i huden, såsom akne ärr, kirurgiska ärr, fina linjer, rynkor och hudbristningar. Pennan är speciellt utformad för att ge en behandling som kan vitalisera slapp, grov eller fläckig hy för ett mjukare,tätare och mer ungdomligt utseende.

Microninjectro Lithium+ fungerar genom att använda en pennliknande apparatur som innehåller mikronålar för att skapa en serie av mindre vertikalt penetrerande hål i huden. Effekten av microneedling stimulerar produktionen av kollagen-som avtar med ålder, och stimulerar cellförnyelsen. Genom att simulera kroppens egna naturliga läkningsprocessen, återbyggnader huden sig själv till att bli tjockare,mjukare, jämnare och en tightare struktur än tidigare. EGF och hyaluronsyra baserade aktiva medel appliceras på huden under hela behandlingen för en djupare absorption. Behandlingstiden är kort och klienter / patienter tar vanligtvis 4 till 8 behandlingar för bästa resultat.

En avancerad nålningsteknik och det senaste genombrottet inom hudförryngring. Microneedling anses vara en av de säkraste behandlingsmetoderna för naturlig hudvård. I behandlingen används 12 sterila , mycket tunna nålar som vertikalt gör hål i huden med en automatisk vibrerande funktion. När pennan flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt med 80%. Därmed säkerställs ett upptag av behandlingspreparat (högkvalitativa och effektiva produkter från Cliniccare och emerginC) djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar.

Behandlingens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laser-behandlingar men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Man slipper sårskorpor och smärta efter behandling. Den är också mer effektiv än de flesta microdermabrasion – och kemisk peeling behandlingar.

Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar pennan mindre trauma i huden och minimal epidermal (hud) skada, mindre smärta/obehag. Detta är en säkrare och mer effektiv behandlingsform. 1800 tunna mikrokanaler per sekund. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan den justerbara nåldjupen tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Micro injector är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga, svåråtkomliga områden såsom runt ögon, läppar och på näsan.

Hur många behandlingar rekommenderas?

Lyster/ uppfräschning: 1-2 behandlingar 6-9 månaders mellanrum

Hudföryngring: ( linjer, rynkor samt minimerar porstorlek) 4-8 behandlingar 1-2 veckors mellanrum

Ärr: (acne, kirurgi, brännskada, bristningar) 6-8 behandlingar 2 veckors mellanrum

Fler fördelar: Inga hudskador. Även solbrun hud och hela kroppen kan behandlas. Passar alla hudtyper.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandling av ansikte och mask ca. en timma. (Önskas en bedövningssalva lägg gärna på denna innan besöket. Se anvisningar i förpackningen. Kom gärna helt osminkad.)

När kan jag se ett resultat?

Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 4-6 behandlingar. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar. Kombinera gärna med bra hudvårdsprodukter som innehåller viktiga C och A vitaminer, hyaluronserum, peptider för att bygga upp och stärka huden. Fråga mig, jag säljer hudvård efter behandlingen som endast får säljas på kliniker av terapeuter.

Är behandlingen smärtsam?

Upp till djupet av 0,5 är behandlingen i princip smärtfri. För djupare behandlingar (ärr) kan en lokalbedövande kräm användas. (appliceras 15-60 minuter före beh.) De flesta kunder tycker inte att bedövning behövs men den finns att köpa på apotek.

Hur ser återhämtningstiden ut efter en behandling?

Man kan uppleva en ansiktsrodnad upp till ca. 12 timmar efter behandlingen. Man bör avstå smink eller annan hudvård än den som terapeuten applicerat. (Se text längre ned på sidan.)

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en behandling?

Vänta minst 2 veckor efter injektioner så att eventuella blåmärken mm har stabiliserats. Alternativt kan du göra en behandling minst 2 dygn innan din filler- eller botoxinjektion.

Nederst på sidan finns en rekomendation för rengöring efter behandling.

 

(bilder ovan) Denna tjej har jag behandlat  med en kemisk peeling därefter 5 beh. microneedling då bilden togs. Sista bilden är tagen efter en kemisk peeling för glow och lyster . Hon är fantastiskt fin i sin hy.

Bilder nedan har jag behandlat med microneedling för pigment och stora porer. Här har vi även använt CryoPen för att frysa bort en leverfläck. Vi fortsätter med någon ytterligare beh. microneedling.

 

    

Denna kund (se ovan) hos BodyCare har gjort 3 st. microneedling behandlingar. Hon använder även CLINICCARES produkter i sin hemvård.

Se den stora skillnaden av mindre porer, pigmentfläckar och rynkor.Hennes hy har fått en underbar lyster.

                     

På denna kund har jag gjort 4 behandlingar med Microneedling före/efter foto.

 På denna kund har jag arbetat med att få bort (Melasma) pigmentfläckar.

Microneedling
OBS. Kvinna 40 år, som behandlats endast en gång.

MicroneedlingMicroneedling
Strier (bristningar på mage och ärr efter smycke) behandlad tre gånger.

 

Hemvård. Vad kan förväntas? : All information fås vid behandling

 

Fakta om microneedling

MicropenDr Phillippe Simonin introducerade redan 1994 sin banbrytande forskning där han introducerade en teknik som han kallade " Electroridopuncture " ( ERP )

Efter att ha genomfört en studie på 600 personer så visade 40% visade en dramatisk förbättring av sin hudstatus , 22% en måttlig förbättring och 13% en viss förbättring.
Microneedling innebär att vi med nålar penetrerar huden upp till 2,5 mm vilket resulterar i en kemisk reaktion i hudcellerna som aktiverar frisläppandet av tillväxtfaktorer, och startar upp celldelningen

Extremt kortfattat så kan vi säga att vi under en behandling skapar upp emot 2,5 miljoner mikrokanaler som aktiverar huden till att påbörja en läkeprocess. Den processen innebär en tillväxt av viktiga komponenter i huden så som Kollagen och Elastin

Behandlingen ökar även cirkulationen i huden och ger en ny lyster till huden som din kund efter bara ett dygn kommer att uppleva som mycket positivt.

För att ytterligare vinna fördelar i samband med en microneedling behandling så har vi i vår rutin lagt till moment där vi adderar stora mängder med näring och tillväxtfaktorer till huden, för att förstärka resultatet ytterligare.

Dermis & Hudmatrisen

Om vi tar bort dermis och alla där tillhörande celler så har vi kvar hudmatrisen. Hudmatrisen svarar för strukturell integritet, mekanisk motståndskraft, stabilitet och ytterligare en mängd andra egenskaper i huden. Nedbrytningen av hudmatrisen har visat sig spela en avgörande roll i utvecklandet av ålderstecken och rynkor.

De mest kända delarna i hudmatrisen är strukturella proteiner, (Kollagen & Elastin) som också är helt avgörande för hudens hälsa och ungdomlighet.

Precis som stålbalkar är nödvändiga men inte tillräckliga för att bygga en skyskrapa, Så är strukturella proteiner (kollagen och elastin) nödvändiga men inte tillräckliga för att skapa en frisk hudmatris.

I kombination med strukturella proteiner, behöver hudmatrisen också lämpliga fyllnadsmedel, som ger mekanisk dämpning, binder & reglerar fukt, förbättrar barriärfunktionen, och så vidare.

När vi talar om hudföryngring så är det viktigaste fyllnadsmedlet

hyaluronsyra (aka hyaluronan, hyaluronat eller HA).

Hyaluronsyra har en mängd funktioner i hela kroppen. Men vi bibehåller fokus på huden där några av dess mer kända roller är att:

• Binda fukt

• Öka viskositet och minska permeabilitet

• Bidra till mekanisk motståndskraft och smidighet

• Reglering av läkning i vävnad

• Reglering av proliferation av celler

• Reglering av immunologiska och inflammatoriska reaktioner

Så minskade mängder av hyaluronsyra förstår vi ger upphov till en mängd ganska allvarliga hot mot hudmatrisen. Vid sidan av förlust av fukt i huden så blir huden tunnare och mindre smidig. Förlusten av fukt resulterar också till att huden blir mer sårbar för UV strålning, Fria syreradikaler och kroppsegna enzymer och mycket ny forskning pekar även på sockret, som en bidragande orsak till negativa processer i huden som skapar obalanser och effektivt bryter ned vår hudmatris. Förlusten av hyaluronsyra försämrar dessutom hudens egen förmåga att reparera sig själv och påverkar inlagringsmönster och syntes av en mängd andra matriskomponenter.

Hyaluronsyran är som så många ämnen i vår kropp kraftigt styrd av vår ålder och man kan se kraftigt reducerade mängder hyaluronsyra i kroppen redan när vi passerar 25 år. Vid 50 års ålder, producerar kroppen ungefär hälften så mycket hyaluronsyra som det gjorde runt 20. Och när vi passerar 60 år finner vi endast runt 10% av den ursprungliga mängden hyaluronsyra i vår kropp.

Så minskade mängder hyaluronsyra bidrar sekundärt då till en nedbrytning av strukturella proteiner, som har till uppgift att hålla uppe vår hud, att bibehålla sin form och elasticitet.

Så skall man på ett förenklat sätt försöka sammanfatta åldrandet i huden, så i och med minskade nivåer av hyaluronsyra, så ger det utrymme till negativa processer som bryter ned hudmatrisen och den kombinationen ger oss då en hud som åldras i förtid. Till detta ser vi då att den kvarvarande hudmatrisen får svårigheter att hålla dermis på plats, och fibrerna ”saggar” och huden förlorar sin spänst.

Med dessa processer i bakhuvudet så är ju detta en av de mer vanliga utmaningarna vi möts av i vårt dagliga arbete när vi talar om åldrande hud.

Hur formar vi en effektiv behandlingsplan för att bemöta dessa negativa processer.

Behandlingsplanen bör omedelbart siktas mot att återställa acceptabla nivåer av hyaluronsyra. Här finns i dag inte så många kostnadseffektiva vägar att välja mellan. Eftersom hyaluronsyra är något som dagligen bryts ned på grund av miljöerna vi lever i så behöver vi återställa detta dagligen. Ser vi till de tillgängliga metoderna i dag så är fillersbehandlingar ett effektivt men inte en kostnadseffektiv väg att välja. Inom modern hudvård har hyaluronsyran tagit en central position som ”anti age” ingrediens.

Hudvård från CLINICCARE innehåller exklusivt framtagna ingredienser med en molekylstorlek som tillåter bland annat hyaluronsyran att penetrera ned i djupare hudlager.

Hur effektiv är hyaluronsyra i topiska hudvårdsprodukter?

Hyaluronsyra har en enastående egenskap i att binda fukt, upp till 1000 gånger sin egen molekylvikt.

Något som ger många positiva egenskaper i en åldrande hud. Men det finns några viktiga kriterier som behöver uppfyllas för att detta skall bli en framgång. Hyaluronsyran är en stor molekyl, så pass stor att den obearbetad helt saknar förmåga att penetrera in i huden och binda fukten där vi har behovet av den. Studier har visat att en hyaluronsyra med stora molekyler tenderar till att binda fukt på hudens yta i stället.

Så för att uppnå positiva behandlingsresultat i att återställa nivåerna med hyaluronsyra så ökar förutsättningarna om vi väljer en topisk produkt med en låg molekylär hyaluronsyra. För att nå fördelarna så bör molekylstorleken uppgå till mellan 5 – 50nm (nanometer) för att inneha förmågan att transporteras i det extracellulära utrymmet mellan hudens celler.

Detta är en viktig daglig rutin och bör omfattas av kundens hemvårdsrutin. Däremot ger inte hemvårdsrutinen någon större påverkan på hudmatrisen, även om vi tillför tillväxtfaktorer och anti-oxidanter i den topiska behandlingen så kommer den att bromsa nedbrytningen, men knappt bidra till någon större tillväxt.

Microneedling är en traumainriktad behandling men skall inte innebära medvetet synliga blödningar i på huden vid antiage behandlingar. Synliga blödningar förstärker inte på något sätt en Microneedlingbehandling

Ett av de mest förekommande behandlingsvalen här är traumainriktade behandlingar. D.v.s vi tillfogar huden mer eller mindre skada för att aktivera hudens egna processer för att producera ny vävnad.

Nu är vårt fokus att aktivera produktionen av en ny hudmatris, och där har microneedling visat sig vara synnerligen framgångsrik. Microneedling är en behandlingsmetod som van stor uppmärksamhet i inledningen av 90 talet då de första stora kliniska studierna runt behandlingsformen publicerades.

Microneedling innebär precis som namnet antyder, att vi arbetar med mikronålning. Genom att vi med hjälp av utrustning, Manuell ( Rollers) eller maskinell ( Microinjector ) genererar stora mängde mikrokanaler i huden så bidrar det till en stor mängd positiva egenskaper i huden, där det centrala i fråga om hudföryngring är att aktivera hudens egen förmåga att producera en ny hudmatris.

Några av de stora fördelarna med microneedling är att integrationen sker i princip utan några synliga märken på hudens yta. Det gör den till en av de mest efterfrågade behandlingarna på den svenska marknaden i dag.

Självklart finns det en mängd ytterligare behandlingar som ger goda resultat, men ser vi till terapeutens investering, påverkan på klienten i kombination så är microneedling den i särklass bästa behandlingen.

Vad händer vid en microneedling behandling:

Dessa nålstick penetrerar kapillärer i huden som frisläpper trombocyter i huden.

Vad som också sker är att varje respektive nålstick skapar en kortslutning i cellerna, som leder samtliga stamceller ca: 1 till 2 millimeters omkrets att aktivera en läkningsprocess i huden.

Under några timmar efter behandlingen så stormas det behandlade området av fibroblaster, Fibroblaster som sedan delar sig och börjar forma en ny hudmatris. Den här processen pågår sedan i ca 4 veckor efter behandlingen varför en kur inte bör ske med tätare intervall än så.

Vilka synliga resultat kan du förvänta dig vid sidan av att vi skapar en positiv ökning av tätheten i hudmatrisen.

Avsevärt förbättrad hudtextur och reducerade linjer. Huden ser mer vital ut, Acne ärr och övriga ärr reduceras Pigmentfläckar blir jämnare, och i vissa fall helt avlägsnade.

Microneedling är en behandling som i dag olyckligtvis gjorts tillgänglig på konsumentmarknaden. Då vi med hjälp av nålar penetrerar hål i vår hud så bör en behandlingsrutin innehålla medicinskt klassade nålar, sterila behandlingsprodukter och ett medicinskt behandlingsprotokoll med stort fokus på sterilitet och hygien.

Kombinationen av microneedling och en hudvårdsrutin som återställer hyaluronsyra är ett stort steg i rätt riktning. 

 

Priser

Gå in under fliken priser.

Ärrbehandlingar samt strier, kontakta BodyCare för konsultation och prisuppgift.