Deprecated: Optional parameter $by declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in /www/webvol38/d2/nzy962qthofbzw9/bodycare.nu/public_html/includes/classes/Page.php on line 26
Pigment / Kärl / Acne - BodyCare

Pigment / Kärl / Acne

Behandla ytliga ådernät i ansiktet med IPL

Det är vanligt med ytliga kärl i ansiktet, framförallt på kinder och näsa. Det kan bero på olika saker, en av de vanligaste orsakerna att huden är solskadad hud eller att man har drabbats av hudsjukdomen rosacea. Ytliga ådernät är vanligare hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla eller blåst och hos personer med hudsjukdomen rosacea. Ibland vill man också åtgärda enstaka kärlbristningar. Vi kan behandla dessa ytliga ådernät med IPL

Man kan förutom ytliga blodkärl (telangektasier) behandla Rosacea med IPL.

Pulserna från IPL (ljuset omvandlas till värme) får blodkärlen att dra ihop sig och blir osynliga.

Det blir ingen sårskorpa, man kan ibland få viss rodnad och värmekänsla som brukar ge sig på ett par dagar. Man kan behandla ansikte, hals och dekolletage. Beroende på omfattningen av hudproblemen upprepas behandlingen efter behov med 2-3 veckors mellanrum tills fullgott resultat uppnås. Vanligtvis behövs 1-2 behandlingar i enstaka fall 3 beh. för att åstadkomma bästa resultat.

Vi kan reducera rosacea med IPL

Rosacea är en hudåkomma som drabbar vuxna efter 20 års ålder. Ungefär 10-15% av alla skandinaver drabbas av rosacea i en eller annan form. Till skillnad från akne drabbar rosacea nästan enbart ansiktet.
Att drabbas av en hudåkomma i ansiktet är på- frestande inte bara fysiskt utan även psykiskt. Rosacea kan visa sig på olika sätt, från mindre utslag och blemmor till större bölder, rodnad och ytliga blodkärl. En del patienter med rosacea drabbas enbart av ytliga kärl och rodnad som i sig kan variera beroende på yttre faktorer. Rosacea kan förvärras om man använder irriterande utvärtes produkter, men man kan också påverkas av temperaturväxlingar, starkt kryddad mat eller andra faktorer som orsakar irritation eller ökar blodkärlsgenomströmningen till ansiktet.

Rosacea

Pigmentbehandling

Här väljer jag mellan att frysa bort eller med IPL behandling.

Idag är pigmenterad hud ett vanligt problem. Pigmentfläckar syns som bruna eller mörka fläckar i huden. Det kan röra sig om en eller flera enskilda fläckar (Lentigo solaris) eller mer generellt utbredd fläckighet (melasma) som ger ett intryck av ojämn hud.

Vanligast är dessa pigmentfläckar uppstår på grund av för mycket sol i förhållande till vad huden tål. Det kan också bero på hormonförändringar som orsakats av graviditet, p-piller eller andra mediciner. Det förekommer även hos yngre och medelåders kvinnor utan att man kan fastställa att de har uppstått på grund av dessa faktorer. Många uppfattar dessa förändringar som ett "fläckigt" utseende. I vilken utsträckning hudförändringarna uppkommer beror på vanor och ärftliga anlag.

Man kan behandla pigmentfläckar som ojämnt pigmenterad hud, ålderspigmentfläckar och bruna solfläckar i ansiktet med IPL, pigmentet absorberar ljuset som omvandlas till värme. Under 1-3 dygn efter behandlingen kommer pigmenten att mörkna och i vissa fall bli helt svarta innan de faller av efter 4-7 dygn. Genom cellförnyelse kommer ny hud att hinna bildas under de områden som fjällar av vilket innebär att hudbarriären hela tiden är intakt och risken för hudinfektioner är minimal. I normala fall behövs endast enstaka behandlingar men vid djupliggande pigment måste behandlingen upprepas 2-3 gånger. Det finns några typer av pigmenteringar, t ex melasma, som kan vara svårbehandlade och kan därför återkomma efter relativt kort tid 1-3 månader och beh. får då upprepas alternativt kombineras med preparat som hämmar melaninproduktionen.

Man kan behandla ansikte, hals, dekolletage, armar och händer.

Acne och acneärr

Laser hairAcne orsakas av en inflammation i talgkörtlarna på grund av tilltäppning av talgkörtelmynningen. Bakterien propionibacterium kan attackera talgkörtlarna varvid dessa blir infekterade. För de flesta är acne ett övergående problem tillhörande ungdomsåren men för vissa består besvären med bakterieinfekterad hud även efter tonåren.

Elmacs IPL med rätt våglängd av ljus dödar dessa bakterier och ger bestående resultat- något som är kliniskt bevisat. Denna behandling fungerar bra på lätt till medelsvår acne. Behandlingen görs normalt 2 gånger i veckan under 4 -5 veckor.

Missprydande fläckar kan uppstå som ärr efter acne. Dessa behandlas med IPL.

När acnen dämpats kan man med fördel gå över till andra behandlingar.

BodyCare rekomenderar att följa upp med våra hemvårdsprodukter.