Deprecated: Optional parameter $by declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in /www/webvol38/d2/nzy962qthofbzw9/bodycare.nu/public_html/includes/classes/Page.php on line 26
Vårtor/ hudflikar/ hudförändringar? - BodyCare

Vårtor/ hudflikar/ hudförändringar?

CryoPen

Har du möjlighet kom gärna in på dropin tiden varje vardag utom tisdagar och frys bort något enstaka som du önskar ta bort. Det går väldigt fort och du får en konsultation samtidigt.

Cryo Pen-fryser bort och är ett smidigt , effektivt hjälpmedel för behandling av:

 

 

 

Solfläckar/pigment

Hudflikar /skin tags /fibrom

Vårtor

Leverfläckar

Kondylom

Mollusker

Portvinsmärke

Seborrisk keratos (ålders, mjällvårtor)

Lentigo (åldersfläckar) mm                                    

Kylan har en smärtlindrande  och antiinflamatorisk egenskap. CryoPen erbjuder fördelar med hög kyleffekt genom användning av miljövänlig N2O (lustgas) med optimal temperatur -89 grader. Oftast räcker det med en behandling och det behövs ingen bedövning/ ingen blödning/ ingen ärrbildning.

Kryoterapi med minimalt obehag och få biverkningar
Med sin mycket precisa applikatorspets fryser kryoterapipennan endast bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden. Detta innebär att din behandling kommer att omfatta minimalt obehag och få biverkningar. Det innebär också att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen även kan behandlas säkert.

Att tänka på innan behandlingen:


Om det är födelsemärken du vill ta bort, är det viktigt att du först fått dem bedömda av en läkare. Vi behandlar endast godartade hudförändringar och har inte möjlighet till provtagning.

Resultatet efter behandling med CryoPen är individuellt.
För en del räcker en behandling medan vissa andra kräver fler för att uppnå bästa möjliga resultat. Önskat resultat varierar beroende på vilket område som behandlas och utgångsläget/storlek.


Hur går behandlingen till?
Behandlingen börjar med en konsultation. Vi använder oss av Cryopen som fryser det området du vill ha behandla. Efteråt bildas en rodnad0ch liten svullnad vid behandlingsområdet. Det kan uppstå en stickande känsla och detta är helt normalt. Ofta bildas en blåsa som går sönder och vätskar . Hos personer med mörkare hudton kan det förekomma de-pigmentering, vilket gör att området som behandlat blir ljusare än övrig hy.  Om du vid återbesöket vill frysa området igen får du vid detta tillfälle 50% rabatt.

Hur känns behandlingen?
Vi har alla olika smärttrösklar. Behandlingen kan kännas lite grann beroende på var och vad som behandlas. Hur mycket det känns beror på nervförsörjningen i det område som behandlas. Det känns kallt.

Vad händer efter behandlingen?
Inom 3-5 dagar bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort av sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. För bästa resultat, rör inte sårskorpan! När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa förändringar i pigmentering av huden (ljusare eller mörkare).

Du skall undvika UV-strålar på det behandlade området till full läkning uppstått, om du vet att du ska exponeras av solljus så täck över området med plåster. Ett plant märke där hudförändringen suttit kan ibland kvarstå, men ofta kan man knappt se att något varit där. Hur huden läker beror på den egna individens läkkött, ärrbildnings och hopläknings förmåga.

Behandlingsområdet är helt läkt inom 2-6 veckor.

Eventuella Komplikationer:
• Svullnad och rodnad (vanligt)
• Blåsbildning
• De-pigmentering av färgad och mörk hudton
• Domningar (ovanligt)
• Återfall av hudförändringar (ovanligt)

 

KONTRAINDIKATIONER
Vi utför ej behandlingen om du har/ är följande:
• Har/har haft hudcancer
• Överkänslig hud
• Hudsjukdomar
• Keliodbenägen hud
• Gravid/ammar

 Vad kostar behandlingen?
Det beror på storleken på ditt problemområde. Terapeuten kommer att göra en bedömning utifrån omkrets och djup/höjd av det du vill ta bort. Titta under fliken priser

Pris fås vid konsultation

 Huden blir normal inom 3-4 veckor. Huden kan få en lätt rodnad och beroende på kroppens läkningsprocess kan det ta upp till 6 månader innan den är helt borta. 

       

 

Visar här bilder på en kund där jag fryst bort leverfläck vid ögonbrynet och liten fettkula ovanför brynet. Har även beh. med microneedling mot stora porer och pigment.

                         

 

Pigmentförändringar /solfläckar

Dessa går utmärkt att frysa bort och det räcker med en behandling. Solfläckarna blir mörkare några dagar efter behandling, torkar och kan få en lite sårig ytan innan de försvinner. Bilder nedan på kund behandlad hos BodyCare Före/efter 2 veckor.

 

                 

       

Leverfläck / födelsemärke  Är oftast något eller mycket upphöjd, dom är mörkare hudförändringar på kroppen eller i ansiktet. Innan behandling skall dessa kollas upp på vårdcentral eller av läkare att de är ofarliga.

Fibrom kallas de upphöjda, vårtliknande(dock ej virus) utväxter som många får i ansiktet och/eller på kroppen. Ibland kan det växa hår i dem. De är hudfärgade eller något mörkare än ens egen hudton och är helt ofarliga hudförändringar, men kan anses estetiskt störande. 

Mer om Åldersfläckar/ Vårtor

Åldersfläckar (Lentigo) är bruna fläckar som uppstår på hud som ständigt exponeras av ljus. Lentigo utveclas från 30 års-åldern och uppåt. Fläckarna uppträder på handens baksida, underarmens översida och i ansiktet. 

Åldersvårtor, talgvårtor, senilvårtor eller mjällvårtor som de också kallas är svenska för det medicinska namnet seborroiska keratoser (SK) – en vanligt förekommande och helt ofarlig hudförändring som normalt sett dyker upp i medelåldern.

Mjällvårtor uppträder ofta i stora antal och kan växa överallt på kroppen men i första hand på överkroppen eller i ansiktet. De varierar i färg från ljusbrunt till nästan kolsvart, är smärtfria men kan i vissa fall orsaka irritation eller klåda – särskilt om de sitter på ställen där de skaver mot kläder eller smycken.

Det är inte ovanligt att åldersvårtor skapar oro om hudcancer och då kan det kännas bra att låta en läkare titta på dem. De är dock med sin skrovliga lite sårskorpeliknande yta både lätta att diagnostisera och helt ofarliga eftersom de inte kan övergå i cancer.

Seborroiska keratoser är vanligt förekommande utväxter i huden som beror på godartad tillväxt av de ytligaste hudcellerna. Orsaken till seborroiska keratoser är okänd, men hos vissa förekommer en ärftlighet.

 

Dessa bilder är före/efter 1 behandling, 1 vecka mellan. BodyCare rekomenderar kunden en behandling till för bästa resultat.