Deprecated: Optional parameter $by declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in /www/webvol38/d2/nzy962qthofbzw9/bodycare.nu/public_html/includes/classes/Page.php on line 26
Behandlingar - BodyCare

Behandlingar

ClinicCare kemiska peeling representerar ett nytänkande inom resultatinriktad hudvård.

En ny generation av kemisk peeling där möjligheterna för mig som terapeut att själv designa och behandling helt avpassad för min klient. 

Efter rengöring och kemisk peeling behandl. ingår även en AHA-EGF Skin Booster och som sedan avslutas med en mask för din hudtyp. Därefter ett ultraljud för att tillgodose huden med mer fukt. Samtliga produkter kommer från ClinicCare. Man får en slät med mycket lyster och det syns efter första behandlingen. 

Jag är Diplomerad efter utbildningar i denna behandling.

Denna behandling går mycket bra att kombinera med microneedling. Arbetar på två olika delar av huden och kommer att få ett samlat starkt resultat. Pris? titta under fliken PRISER

 

                        

Denna tjej är behandlad med kemisk peeling (1 behandl.) sedan punktbehandlat tillsammans med microneedling.

 

 

   

  

UPPDATERA Peel

• Ytlig peeling
• Peelar bort yttre lagret av epidermis
• Stärker huden, stimulerar kollagensyntesen

Indikationer:

• Åldrande hud
• Fotoskadad hud
• Ojämn hud, fina linjer och rynkor
• Förstorade porer, slapp och färglös hud

Aktiva ingredienser

• Glykolsyra 48%
Minsta och mest effektiva alfahydroxisyrorna som härrör från sockerrör. Exfolierar epidermis, främjar epidermolysis, stimulerar tillväxt av ny hud. Tar bort det yttre lagret av döda hudceller, ger en fräsch, ny hud till ytan på ett säkert sätt.

• Fytinsyra 4%
Fytinsyra skyddar mot inflammation genom att blockera fria radikaler och upplyftande antioxidant potential. Det är också möjlighet att skydda DNA från fria radikaler. Fytinsyra kan komma in i celler och hjälpa DNA reparationer avbrott i trådarna.

• Kojinsyra 2%
Kojinsyra är härledd från en mängd olika svampar och organiska ämnen och används för att minska mörka områden som orsakas av överdriven pigmentering i huden. Hämmar aktiviteten av tyrosin, förhindrar bildandet av melanin.

 GLOW Peel

• Mild ytlig peeling
• Peelar de översta hudlagret på epidermis
• Hindrar melaning syntesen
• Säker att anända på mörkare hud

Indikationer:

• Fotoskadad hud
• Hyperpigmenterad hud
• Ojämn hud, fina linjer och rynkor
• Förstorade porer, slapp och färglös hud
• Åldrande hud

Aktiva ingredienser

• Glykolsyra 28%
Minsta och mest effektiva alfahydroxisyrorna som härrör från sockerrör. Exfolierar epidermis, främjar epidermolysis, stimulerar tillväxt av ny hud. Tar bort det yttre lagret av döda hudceller, ger en fräsch, ny hud till ytan på ett säkert sätt.

• Mandelsyra 6%
Alpha hydroxy syra som härrör från bittermandel. Har depigmenterande egenskaper, stoppar melaninsyntesen , exfolierar och vitaliserar huden.

• Kojinsyra 4%
Kojinsyra är härledd från en mängd olika svampar och organiska ämnen och används för att minska mörka områden som orsakas av överdriven pigmentering i huden. Hämmar aktiviteten av tyrosin, förhindrar bildandet av melanin.

• Arbutin 2%
Verkar genom att reversibelt undertryckande melanosom tyrosinaktivitet och därmed förhindrar syntesen av melanocyter. Fungerar synergistiskt med Kojin syra och förbättrar ljusare effekt.

 PURE Peel

• Mycket ytlig peeling
• Peelar bort övre lagret av epidermis
• Passande för Acne behandlingar

Indikationer:

• Inflammatorisk och icke inflammatorisk akne
• Pormaskar och komedoner
• Ojämn hud, fina linjer och rynkor
• Förstorade porer,
• Åldrande hud

Aktiva ingredienser

• Salicylsyra 20%
Har keratolytiska, komedolytiska, antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Härstammar från pilträd bark. Dess lipofila egenskaper möjliggör salicylsyra att penetrera och lösa upp talg, vilket gör den mycket effektiv terapi för akne. Dessutom har den antiinflammatoriska effekter som gör den lämplig för känsliga hudåkommor. Såsom rosacea. Salicylsyra har en mild bedövande effekt jämfört med AHA.

• Mjölksyra 12%
Den mildaste av alfa hydroxisyror. Det har vattenbindande egenskaper. Stimulerar kollagensyntes.

• Glykolsyra 12%
Exfolierad epidermis, främjar epidermolysis, sprider basallagret melanin och stimulerar tillväxten av ny hud. Reducerar mängden av hudytan olja.

 PEEL Blend

• PEEL Blender är en helt ny uppfinning i den kemiska peeling industrin, det är en speciell produkt som måste blandas med GLOW-, PURE eller REFRESH Peel för att skräddarsy styrkan och PH värdet till specifika behov.
• Med PEEL Blender kan man blanda styrkan i peelen så att passar de flesta hudtyper och hudproblem.

Aktiva ingredienser:

• Hyaluronic Acid (LMWHA) Naturlig komponent i huden, en av dess viktigaste egenskaper är dess förmåga att hålla kvar fukt - upp till 1000 gånger vikten av den egna molekylvikten.
• Ethylhexylglycerin är en topiska hudvårdsingrediens, ofta anges som en lugnande ingrediens vid behandling av eksem.
• Sodium Hydroxide används för att kontrollera pH-nivåer eller fungera som ett buffertmedel i kosmetika och produkter för personlig vård.

AHA-EGF Skin Booster

ger en snabb mesoterapi-liknande hudstimulans utan injektioner och synlig fjällning. Den har en blandning av fem olika Alpha Hydroxy Syror (AHA), antioxidanter och tillväxtfaktorer.

Den har en auto-neutraliserande frisläppning av syrorna. Kundernas sociala liv påverkas inte. Särskilt rekommenderad för hudföryngring, lättare akne och förebyggande behandling av åldrande hud. Upprepa behandlingar 1 gång i veckan under en kur av behandlingar eller 1 gång i månaden för att förlänga andra behandlingars resultat.

Avslutar behandlingen med att lägga en mask och använda:

Empress ultraljud/Jontofores+-

 Den används även för att penetrera näringsämnen djupt in i huden.

Jontofores+-. Denna process stramar upp huden, ökar blodcirkulationen, minskar åldersfläckar och hjälper till att förbättra hudens elasticitet. Används för att slussa in medicin eller andra ämnen (såsom vitaminer, hyaluron) i huden. Lämpar sig för alla hudtyper.

Vill du läsa mer....

Då Cliniccare kemisk peeling erbjuder något av marknadens mest avancerade peeling produkter så kan dessa behandlingar endast erbjudas av Diplomerade hudterapeuter i enlighet med riktlinjer från SHR och Sjuksköterskor samt läkare.

Syftet med en kemisk peeling:

En kemisk peeling är en ytlig behandling för att aktivera förnyelsen av hudens celler i de övre hudlagret ( Stratum Corneum )
Genom att vi med hjälp av peeling produkten peelar bort det yttre kornifierade lagret av huden och utför en kontrollerad skada på huden så aktiveras hudens processer för att ersätta de celler som försvunnit.

För bästa resultat så rekommenderas 4 – 6 behandlingar med förhållandevis tät behandlingsintervall, också beroende på vart i Glogau klassificeringen din hud befinner sig. Den individuella klassificeringen genomförs av den behandlaren och är också underlag för vilken unik mix av kemisk peeling som rekommenderas.

Genom att repetera behandlingen med täta intervall så påskyndas cellernas produktion så att dom inte uppnår den mogna storleken som annars är normalt för just din hud. Genom detta så förväntas synliga symptom som pigment, akne och porer att reduceras i huden.

Det är dock viktigt att poängtera att dessa symptom återkommer om du inte minskar på exponeringen av sol på din hud, påverkar din hud så att inflammationer i huden reduceras. Detta är frågor som din hudterapeut kan vägleda dig i.

Cliniccare Refresh Peel (Passar alla hudtyper)

54%* AHA syror, Glykolsyra, Fytinsyra & Kojinsyra (Ph 1,54*)

Detta är den peeling som passar merparten av alla hudtyper, Behandlingen anpassas av behandlaren för att verka mest effektivt utifrån varje respektive förutsättning.
I den här peelingen är majoriteten Glykolsyra, som är den mest effektiva av AHA syror i att exfoliera epidermis. Till den är det dessutom adderat Fytinsyra som verkar som antioxidant och skyddar huden mot inflammationer.
Kojinsyran har en påverkan mot bildandet av *melanin,

Till den här behandlingen använder vi oss också av Cliniccare PEEL Belnder för att justera Mängden syra samt Ph värde att individualiseras till status för din hud vid behandlingstillfället.

Cliniccare Glow Peel (För en pigmenterad hud, passar även mörkare hudtyper)

40%* AHA syror, Glykolsyra, Mandelsyra, Kojinsyra, Arbutin (Ph 1,7*)

Huvudingrediensen är Glykolsyra, som sedan kompletterats med Mandelsyra som har depigmenterade egenskaper samtidigt som den hämmar produktionen av Melanin. ( Som är den cell som aktiveras av exponering av bl.a UV.) Även i den här produkten har vi Kojinsyra för att hämma *melaninproduktionen.
Som ett ytterligare komplement i Glow peel så har vi också adderat Arbutin. Arbutin har även den en vetenskapligt erkänd förmåga att hämma melaninproduktionen samtidigt som den också har en svagt blekande egenskap, samtidigt som den förstärker effekterna av Kojinsyran.

Även till den här behandlingen använder vi oss av Cliniccare PEEL Belnder för att justera Mängden syra samt Ph värde att individualiseras till status för din hud vid behandlingstillfället

Cliniccare Pure Peel (Akne hud & känsliga hudåkommor.)

44% BHA & AHA syror, Salicylsyra, Mjölksyra, Glykolsyra, (Ph 2,4)

Salicylsyran är en extremt ytlig BHA syra som har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Dessutom har salicylsyran mycket goda egenskaper i att lösa upp talg, vilket gör den till den mest effektiva syran att behandla akne. Salicylsyran har också en antiinflammatorisk effekt vilket gör den lämplig för känsliga hudåkommor som exempelvis rosacea. Salicylsyran har en lätt bedövande effekt i jämförelse med AHA syror.
TIll Pure peelen är det adderat Mjölksyra som en viktig komponent till en känslig akne hud då den ofta har svårt att hålla fukt, och mjölksyran har de egenskaperna att verka vattenbindande i huden.
Slutligen så finns här även en mindre mängd glykolsyra för att exfoliera.

Även till den här behandlingen använder vi oss av Cliniccare PEEL Belnder för att justera Mängden syra samt Ph värde att individualiseras till status för din hud vid behandlingstillfället

Förväntade resultat:

Genomgår du en kur med kemisk peeling så kan du förvänta dig en mer vital hud med ökad lyster. reducerade pigment samt avsevärt reducerade porer.
Och efter genomförd kur så bör du avvakta 6 – 8 veckor innan en ny kur inleds.
Under kur bör inte heller hemvårdsprodukter med AHA syror användas.

När kan du göra kemisk peeling?

Huden blir helt naturligt ljuskänslig vid kemisk peeling då vi peelar bort ett skyddande lager hud.
Det finns inga fysiologiska skäl till att inte genomföra kemisk peeling året runt.
Genomför du en kemisk peeling under sommarhalvåret så ligger ett stort ansvar på dig som kund att mycket noga använda dig av ett effektivt solskydd med Minst SPF 30, eller PA+++.
Planerar du en solsemester så är det vår rekommendation att du sparar dom pengarna och gör behandlingen när din semester är över.

FAQ ( Fakta kontroll )

* Melaninproduktionen.
Melanin är den cell som har till uppgift att skydda din hud från bland annat UV strålning. Så vid överflödig exponering till UV så aktiveras dessa celler och skall fånga upp UV.
Har vi en gång aktiverat melaningproduktionen i huden så kan vi inte avsluta den. Därför är mycket fokus vid kemisk peeling att reducera produktionen av melanin.
Genom att påskynda cellförnyelsen så drivs pigmenterat melanin uppåt, och peelingen skall samtidigt hämma produktionen av nya melaninceller.
Exponerar du däremot huden mot sol, utan skydd så kommer dessa melaninceller att aktiveras omedelbart och dina fläckar kommer tillbaka.

* Mängd syra, %
Procentsatsen av syra är något som det ofta talas om runt kemisk peeling. Det är inte annat än en definition av hur stor mängd innehållet i produkten som är en syraingrediens.

* nivå Ph
Detta är egentligen den mest intressanta delen i en effektiv kemisk peeling. Ph värdet definierar hur effektivt och syra är.
Hudens naturliga Ph värde är ca: pH 5,5. Och genom att sänka pH-värdet så gör vi produkten mer alkalisk. Så genom att sänka Ph under 5,5 så blir produkten frätande.
En effektiv professionell peeling håller ett värde under pH3, medan man i hemvårdsprodukter adderar små mängder AHA syror med ett pH ofta över pH 4 som gör det möjligt för huden att själv neutralisera syran och konvertera den till salt.